donderdag 17 maart 2016

Blijf Rauw Als Anderen Falen


Braaf
(Beestachtige Rijmers Aan het Amersfoorts Front)
(Blijf Rauw Als Anderen Falen)

Braaf, de hiphop formatie uit Amersfoort draait alweer een tijdje mee en bestond uit PIT, 50% Neger en Dokter Octavius. Na een bijdrage van 2 tracks op De Posse deel 3 in 1997 brachten zij in 1998 het album Hartattak!! uit. Een fijn album om te luisteren vanwege de gebruikte arrangementen, rauwe beats en rauwe teksten.  "Hiphop to the fullest"
 
In 2002 kwam het album De Last Van Mijn Schouders, opnieuw met rauwe beats, rauwe teksten en verrassende arrangementen, zijn ze trouw gebleven aan hun eigen stijl en hebben hun plek in de scene dan ook met verve veroverd.

2005 was het tijd voor Zware jongens een album met tracks zoals Braden en Toosten en Wannabeez een duidelijke diss naar de "softe/neppe" Nederhop die rond die tijd uitkomt.

Daarna is het een tijdje stil geweest rond Braaf maar nu zijn ze terug en opnieuw met een boodschap de Nederhop scene is te lief, te pop, te pussy.  De intro Braaktro zegt alles wat er gezegd moet worden en de rest is rauwe hiphop zoals hiphop bedoeld is. De huidige generatie vindt hier waarschijnlijk niks aan maar de echte hiphop heads kan ik deze EP zeker aanraden. Samenwerkingen o.a. met Kop(Nedertoon), Spacekees en PIT(ex Braaf lid).Braaf - Blijf Rauw EP vol. 1 (2015)


Download de Blijf Rauw Ep vol.1    Hier
Meer informatie over Braaf vind je hier  http://braafhiphop033.bandcamp.com

1 opmerking:

Synram Ravi zei

Nice to read this blog, looking for perfect R&B and Hip Hop mixtapes, latestr&b mixtape 2018 - find new collection from your favorite Hip-Hop and Rap and R&B Artists.