dinsdag 26 juli 2011

Broederschap van de Parel , Mutiara Tec!



MutiaraTEC oftewel Broederschap van de Parel kent zijn oorsprong in Doesburg en Ede-Zuid. Deze vijfkoppige formatie, bestaande uit Rogero, Drexx, Luidje en L'empereur, staat op een gelijke lijn en met dezelfde benen in de muziek. Desalniettemin heeft elk lid hiervoor een andere soort benadering.


ROGERO / BEARDFACE / MR MOODSWING

Begonnen in de jaren negentig. Gaandeweg zichzelf ontplooit op zowel Engels, Maleis als Nederlandstalig gebied. Trouw gebleven aan het aller begin van MutiaraTEC en zijn kromme rijmschema's. Wordt gezien als de meest ervaren, agressieve en intimiderende artiest van de groep. Gekendmerkt met een baard en een overdosis adhd weet hij zelfs ons steeds weer te verassen. 


DREXX HUNT / DE BEATFLUISTERAAR / DREXXUS NEBULA

Nederlandstalig rijm wonder. Staat voor zijn originele rijmtempo's, temperament en een kritische visie op de hype. Tevens onze eigen beatcomponist, onder de naam Drexx de Beatfluisteraar vind elk luisterend oor de diepgang en het sentiment terug. Lekkernijen voor je oorschelp! Deze artiest is niet meer weg te denken uit het Doesburgse straatbeeld en de rest van het land.
   
LUIDJE / LUIDSPREKER / RIKI DE VIKING
 
De bekende van de wijk Hermaat in Doesburg. Luidje, of in een betere vertaling, Luidspreker spreekt luid voor zich. Ondanks zijn naam vertaald deze artiest zich ook als ontspannen, bedachtzaam en fanatiek. Los van het rijmen laat hij zichzelf ook gelden als producer. Opnemen, afmixen en arrangeren. Kortom, Luidje is MutiaraTEC's kwaliteitsmerk.

 
L'EMPEREUR / LEMP DE CHAMP / OME LEMP
Begonnen op de Veluwsche vlaktes in wijk 3 van het Edesche Zuiden. Poetisch ingesteld met de daarbijhorende intelligentie. Elke 16 geeft stof tot nadenken. Als MutiaraTEC's eigen syndicus is hij de grootste bron van motivatie achter het zooitje ongeregeld. Zijn gevoelsmatige woordenspel komt het beste tot uiting in één van zijn eigen uitspraken: ''Poezie... BITCH''

 
DJ SYTE / SYTERONE / SICKSYTESYMPHONY
Deze Arnhemse vinyl-vernieler is thuis in goede muziek, van soul naar electro, rnb naar disco, b-more naar hiphop. Na de vraag; "Wil je geen showtje voor ons draaien?", heeft hij na het nodige wikken en wegen besloten om de TEC te versterken. Met zijn ruim 15 jaar ervaring weet deze meneer duidelijk wat hij doet op stage. Gepassioneerd aanwezig is hij er niet vies van om met de naald op een plaat te krabben.


---------------------------------------------------------

Mutiara Tec - Trackpack (2010)




MutiaraTEC - Kletsnat  
.       MutiaraTEC - HyvesHunterz.   
MutiaraTEC - Wegwerpkinderen.
MutiaraTEC - Als Ons.   
MutiaraTEC - Crash Nebula.  
MutiaraTEC - HUPSAKEE.   
MutiaraTEC - RKD.   
MutiaraTEC - Strakke Lijnen.
Mane&RoGero - Binnenpret.
Collectief - Opgetiefd


Download de Mutiara Tec TrackPack  Hier   of    Hier



---------------------------------------------------------------------

Mutiara Tec - Hoezo?! EP (2008)




01. Intro  
02. Remmen los
03. Klootviool
04. Versie
05. Doemanormaaldoemaja
06. Hoogvlieger (feat. C.B.)
07. Mensen zeggen
08. Verre van ver (skit)
09. Verre van ver


Download de Hoezo EP  Hier   of   Hier




Voor meer info over Mutiara Tec ga naar http://www.mutiaratec.com/

1 opmerking:

Anoniem zei

De foto's van Luidje en L'Empereur zijn omgewisseld!